Utställningar 2017

OBS!
Den permanenta utställningen Arholma – Landsort är på grund av sommarens olika visningar och vernissager nedtagen!

Konstrunda 16-17 september kl. 11.00 – 16.00
För första gången anordnar Konstföreningen tillsammans med LjusteröPosten en konstrunda på ön.
Bilderna nedan är tagna hos deltagande konstnärer och ett smakprov på all den konst besökarna fick ta del av.
Vår första Konstrunda gav mersmak för både besökare och utställare!

Anette Zetterlund                               Bo Zetterlund

Britt-Marie Kuhlhorn                              Jeanette Wadelius

Rolf Benn                                                 Sofia Karlsson

RIKARD                                               Irene Fallenius

Elsie Carlerud Franzén                        Carl Ljustermo

Eva östermans verk visas under september månad

Ljusterö Konstförening ägnar i anslutning till årets konstrunda uppmärksamhet åt bland andra Eva Österman, född i Östra Lagnö by, vars pannåer visas i Konsthallen. Vid sin bortgång efterlämnade Eva 24 pannåer med icke-föreställande motiv, distinkta i färg och form, signerade med signaturen ”af quinna”. Tankarna går osökt till Hilma af Klint.

Årets Graffitievent 5 – 6 augusti – se mer under fliken NLG!

22 juli – 3 augusti Gunilla Broström
22 juli vernissage

Gunilla Broström har målat i över 40 år och prövat på många olika konstarter men fastnade för akvarell. Hon väljer gärna naturmotiv och vill skildra det sköna i livet.

Gunilla:
”Enkelheten med akvarell, med det vita speciella akvarellpapperet, lite vatten och färgpigment, tilltalar mej. Man kan då åstadkomma mycket med lite. En droppe färgblandat vatten ner på den vita ytan, ger stor effekt.”

7 – 20 juli Gull-May Holst och Lil Dupeux
8 juli vernissage

Ljusterö konstförening hade nöjet att att ställa ut verk av Gull- May Holst sommaren 2016 och denna sommar återkommer hon i sällskap med Lil Dupeux, ett konstnärskap som i likhet med Gull – May skildrar himmel och hav med alla dess skiftningar vid Atlantens kust.
Akvarell med dess oändliga möjligheter till nyanser och uttryck är det medium
Gull-May Holst för närvarande ägnar mest tid åt.

Lil Dupeux bor i byn Le Bois de Plage på ön l´île de Ré ca 300 meter från havet. Hav, stränder, himmel och vädrets alla skiftningar präglar Lils lokala måleri, hennes motivval och palett.

1 juli – 6 juli Leif Karlsson – en konstnärsentusiast
1 juli vernissage

Leif Carlsson tyckte redan som liten om att rita och drömde om en karriär som reklamtecknare. Han beskriver sig själv som en glad amatör som vill återge det vackra runt omkring oss. Under ett flertal år ingick han i en konstnärsgrupp verksam på Svartsjö slott på Färingsö i Mälaren. Leif har haft en mängd separata utställningar på offentliga platser från trädgårdar, arbetsplatser till Grafiska museet i Norrköping.

3 – 29 juni Johan Thunberg, konstnären från Älvkarleby.
3 juni vernissage

– Jag har konstnärskapet i generna från min mammas sida, berättar Johan Thunberg. Redan när jag var liten och mamma behövde en stund för annat så satte hon mig med färg och penslar så sysselsatte jag mig länge med det. Det var ju pennor, kritor och vatten färg som för alla andra barn, men när jag var åtta, tio år började jag syna andra konstnärer för att se hur de byggt sina målningar, jag lärde mig själv på det sättet.

Texten är hämtad från Johan Thunbergs hemsida

13 – 30 maj Vårsalongen – vernissage 13 maj kl 12.00 -15.00

Vi har glädjen att kunna presentera 29 mer eller mindre kända konstnärer som ställer ut sina verk och alster på vår första Vårsalong! Alla har någon anknytning till Ljusterö, och är mer eller mindre bofasta på ön. Här finns tavlor, foton, textil och k

Utställningen med Marie Krøyer 1-30 november  i Konsthallen är inställd och även visningen lördag den 19 november.
Vi såg verkligen fram mot utställningen av Marie Krøyers unika samling.
Nu visar det sig att konservatorsarbetet som är gjort inte håller måttet och måste göras om. Vi hoppas givetvis att vi senare får möjlighet att visa utställningen.

I samarbete med sensus