Utställningar 2019

VI SÖKER UTSTÄLLARE TILL VÅRSALONGEN!

Utställning med Carita Fehrm
Lördag 27 april – 16 maj
Vernissage 27 april kl. 11.00

Caritas medier är acryl eller olja och hon har målat sedan 1984 då hon påbörjade fyra års utbildning i måleri.
Somrarna tillbringar Carita på Gotland; målar landskapet, gamla hus som hon älskar och ibland befolkas målningarna av människor och djur som får förmedla känslor och stämningar. En annan inspirationskälla är Italiens byar och antika och städer. .

Utställning  En enkel Stureplan – Svenska högarna
Lö 2 – 28 mars

Lö 2 mars Vernissage kl. 12.00

Vad finns det för koppling mellan Stureplan och Svenska högarna?
Välkomna till en spännande utställning  på Ljusterö Konsthall och upptäck kopplingen mellan Stockholms centrum och yttre skärgården. I konstens värld är allt möjligt!

Utställning med Lars Korse – ett religiöst färgat konstnärskap
Lördag 2 – 28 februari

Lö 2 februari Vernissage kl. 12.00

Lars Korse är jurist och självlärd konstnär i Åkersberga. Han har målat i hela sitt liv och arbetar i olika tekniker som gouache, oljefärg och collage.
Hans konst är till salu.

Utställning med Mauritz Karström – en särling i svenskt kulturliv
Lö 5 – 31 januari

Lö 5 januari Guidad visning med Claes Moser kl. 14.00!
Inträde: 120 kr inkl dryck. Medlemmar i Ljusterö Konstförening betalar 100 kr.

Mauritz Karström led av schizofreni och använde måleriet som en besvärjelse mot ångest och som en hyllning till livet. Hans verk är expressiva och på många sätt omskakande.  Denna unika målarbegåvning uttryckte sig gärna i intensiva, klara färger och i spontana former.
De flesta verk är till salu.

Vi målar om väggarna i Konsthallen.
Under tiden är utställningen nedtagen och det beräknas vara klart första veckan i januari.
Ni är välkomna att titta in och se hur det fortlöper.