Utställningar 2019

Foto – och Elevutställning
Ljusterö Konsthall 3 augusti – 5 september
Vernissage lördag 3 augusti kl. 12.00 -14.00

Vi har glädjen att visa foton som återspeglar betraktarens kärlek för ’sitt’ Ljusterö och en utställning med ’konstnärer´ som har deltagit i målarkurser anordnade av Ljusterö Ateljé.

Utställning med Anita Zetterlund
Ljusterö Konsthall 7 – 19 september

Vernissage lördag 7 september kl. 12.00 – 14.00

”Jag älskar djur och natur – och färg!
Har tidigare ställt ut under Konstrundan på Österlen, men aldrig i stockholmstrakten, fast jag bor i Sollentuna. Att det nu sker på Ljusterö beror på att en av sönerna
och hans familj sedan länge är bofasta på ön.
Jag började måla för 14 år sedan och har fått min utbildning i måleri genom Folkuniversitetet.”

Sommarsalongen
Lördag 15 juni – 31 juli.
Vernissage lördag 15 juni kl 11.00

Vi fortsätter med vår mest besökta utställning.
Vi har glädjen att kunna presentera ca 30 mer eller mindre kända konstnärer som ställer ut sina verk och alster på vår årets Sommarsalong! Alla har någon anknytning till Ljusterö, och är mer eller mindre bofasta på ön. Här finns tavlor, foton, textil och keramik mm.

Utställning med Ann – Christine Jensmar
Lördag 1 – 14 Juni
Vernissage lördag 1 juni kl. 12.00

Ann-Christine målar i naivistisk stil och är autodidakt. Måleriet ett sätt för henne att få ”krypa in” i ateljén, känna doften av oljefärger, skapa välmående människor som njuter av god mat och god dryck. Ann-Christine  arbetar med sin egen tryckpress och trycker på sten hemma i ateljén som ofta handkoloreras i liten upplaga.

Utställning med Karin W Johansson
Lördag 18 – 31 maj

Vernissage lördag 18 maj kl. 12.00

”Akvarelltekniken blev mitt uttryckssätt p.g.a. ljuset i färgerna och de många nyansernas möjlighet.

Frisk, otuktad natur, fåglar och anspråkslös växtlighet är att värna om. De stora, öppna vidderna i samklang med tidlösa berg, stenar och vatten skänker trygghet och vila för själen.”

Utställning med Carita Fehrm
Lördag 27 april – 16 maj
Vernissage lördag 27 april kl. 11.00

Caritas medier är acryl eller olja och hon har målat sedan 1984 då hon påbörjade fyra års utbildning i måleri.
Somrarna tillbringar Carita på Gotland; målar landskapet, gamla hus som hon älskar och ibland befolkas målningarna av människor och djur som får förmedla känslor och stämningar. En annan inspirationskälla är Italiens byar och antika och städer.

Utställning med Anika Lasmane
Kärl – Måleri
Lördag 30 mars – 18 april
Vernissage lördag 30 mars kl. 11.00

”Min mammas bortgång i vintras gav mig en stark känsla av punkt och samtidigt en upplevelse av evighet och samhörighet med universum.

Denna utställning handlar om Livets Kärl.”

Utställning  En enkel Stureplan – Svenska högarna
Lördag 2 – 28 mars

Lördag 2 mars Vernissage kl. 12.00

Vad finns det för koppling mellan Stureplan och Svenska högarna?
Välkomna till en spännande utställning  på Ljusterö Konsthall och upptäck kopplingen mellan Stockholms centrum och yttre skärgården. I konstens värld är allt möjligt!

Utställning med Lars Korse – ett religiöst färgat konstnärskap
Lördag 2 – 28 februari

Lördag 2 februari Vernissage kl. 12.00

Lars Korse är jurist och självlärd konstnär i Åkersberga. Han har målat i hela sitt liv och arbetar i olika tekniker som gouache, oljefärg och collage.
Hans konst är till salu.

Utställning med Mauritz Karström – en särling i svenskt kulturliv
Lördag 5 – 31 januari

Lördag 5 januari Guidad visning med Claes Moser kl. 14.00!
Inträde: 120 kr inkl dryck. Medlemmar i Ljusterö Konstförening betalar 100 kr.

Mauritz Karström led av schizofreni och använde måleriet som en besvärjelse mot ångest och som en hyllning till livet. Hans verk är expressiva och på många sätt omskakande.  Denna unika målarbegåvning uttryckte sig gärna i intensiva, klara färger och i spontana former.
De flesta verk är till salu.

Vi målar om väggarna i Konsthallen.
Under tiden är utställningen nedtagen och det beräknas vara klart första veckan i januari.
Ni är välkomna att titta in och se hur det fortlöper.