Aktiviteter 2019

Möt några av världens kvinnliga vinmakare och deras viner
Lördag 16 mars kl. 15.00

Många påstår att kvinnor är bättre på att göra vin, sant eller falskt? Skaffa dig en egen uppfattning!
Olika länder, olika klimat, olika odlingsförutsättningar, olika vinmakare alla med ambitionen att göra ett bra vin.
Vi gör en tur runtom i världen och spanar in vilka kvinnliga vinmakare som ligger i framkant.
Pris 250 kr/ person. Max 30 deltagare.
Ljusteröbor erbjuds skjuts hem, 100 kr/ person.
Betalas kontant till chauffören.
Medlemmar i Ljusterö Konstförening har företräde.
Anmälan till lena@ljusterokonstforening.se – senast 24 februari.

Musikträff
Lördag 23 mars kl. 14.00

Helena Eriksson & Anders Färdal bjuder på visor och melodiös jazz i
Zetterlunds och Vreeswijks anda. Ömsinta ballader, rivig blues och svängig samba.
Kanske även smakprov från Helenas kommande album Fågelfri.

HELENA ERIKSSON (sång) har gett ut tre kritikerrosade skivor. 2019 är hon åter skivaktuell
med ett album med egna svenska texter. Hon uppskattas särskilt för sina tolkningar avMonica Zetterlunds repertoar.
ANDERS FÄRDAL (gitarr) är en välmeriterad jazzgitarrist som spelat med de flesta i den svenska jazzeliten och med internationella stjärnor.

Nyfiken på: Nationalmuseum –
den nyrenoverade byggnaden – FULLBOKAD!
Torsdag 14 februari kl. 13.00

Torsdagen den 14/2 kl. 13.00 besöker vi Nationalmuseum
med fokus på arkitekturen, rummens nya funktioner och mötet med den gamla 1800-talsbyggnaden mm.

Kostnad 100 kr – endast för medlemmar! Max 25 deltagare.

Nyfiken på: Nationalmuseum –
den nyrenoverade byggnaden
NY VISNING – TISDAG 19 FEBRUARI KL. 14.00
– FULLBOKAD

Besöket på Nationalmuseum 14 februari blev snabbt fullbokat och många fler ville komma med. Vi har därför bokat ett nytt besök Tisdag 19 februari kl 14.00.
Du som redan fått besked av Magnus att det är fullt 14 feb har förtur. Vänligen meddela snarast om du vill komma med 19 februari. . Notera att anmälan görs till Magnus Fehrm  magnus.fehrm@bredband.net

Konstvisning på Runö konferens
Torsdag 24 januari 2019 kl. 13.00 – FULLBOKAD!

Runö konferensanläggning, som ligger på en halvö i närheten av Åkersberga, är en del av arbetarrörelsen och är idag en vital del av både bildning och kultur med en ständigt växande konstsamling.
Här finns konst av bl.a Sven X:et Erixson, Albin Amelin, Ulla och Gustav Kraitz, Carl Eldh, Hilding Linnkvist tillsammans med verk från utställande konstnärer på Runö.

Visningen börjar kl. 13.00 och avslutas med kaffe/te buffé kl. 14.30. Vi samlas senast 12.55 i entrén. Välkommen till en spännande visning
och en härlig buffé! Kostnad 100 kr – endast för medlemmar! Max 30 deltagare.

Författarträff med Bo Töpel
Lördagen den 26 januari kl. 14.00

Bo Töpel, sommarboende på Ljusterö sedan liten, har skrivit boken WIRA-SPELEN, en tillbakablick på 33 spelår för att visa Wira-Spelens betydelse för många människor. Han har själv tilldelats en Wira-Oscar för att under 15 år medverkat i spelen. Bokförsäljning och signering.

Ingen entréavgift eller föranmälan.